lørdag den 17. november 2018

Palmesøndag


Nysgerrig og Kloge bliver vækket af larm. Er det oppe fra kirken? De to mus kigger på hinanden. De husker denne kirkekælder som deres bedste sovested. I vinters var der lunt og tørt, mørkt og stille.
Nu rasler det ved døren. Godt de har lagt sig i et hjørne bag noget træ. To mennesker kommer ind. Lyset bliver tændt. De kommer hen til deres hjørne. I sidste øjeblik får de to mus sneget sig om bagved en kasse. Menneskerne tager et par store ting og går igen. Den ene ting er et mærkeligt kryds. Kloge ved pludselig, at det er et kors. Det andet ligner en stor sten.
Der bliver igen ro i kælderen. Men der sker noget oppe i kirken. Kloge snakker lidt højt med sig selv. ”Mon der kommer mange mennesker, og skal de til at synge igen?” Den spørger Nysgerrig, om de skal smutte op og se efter. Men Nysgerrig husker kun alt for godt kirkens tørre brød. Nej, den skal en tur ud i byen.

Foran kirken kan Nysgerrigs næse dufte friskbagt brød. Det kommer fra kirken, så de smutter ind alligevel.
Der er mange børn, så de to mus må passe godt på. De smutter helt ind i kirken. Dér er også mange mennesker, så de finder op på en lille balkon. Derfra kan de se hele kirken. Men hvor er brødet?
Kloge bliver bekymret. Dens kloge hjerne ved, at de sidder ved orgelet. Bare Nysgerrig ikke falder ned, når det begynder at spille.
Så kommer der også mennesker derop. Musene finder ind under orgelet. De kommer ingen steder, før menneskerne går igen.

Gennem en sprække ser musene, hvordan børnene spiller et lille skuespil. Først kommer en mand ridende på et æsel. Æslet er dog kun en dragt, som et par børn har på. Folk jubler. Så bliver der mere stille, imens manden og hans venner spiser sammen.
Kloge tænker, at det har med barnet at gøre – altså ham, der blev fejret i julen. Korset fra kælderen står der også. Det bliver ikke brugt. Men der fortælles om mandens død, og der synges en meget smuk salme.
Så vises nogle billeder. Børnene har malet, at manden ikke er død længere.
Kloge er helt optaget. Nysgerrig holder sig mest for ørene, når orgelet spiller. Og så håber den hele tiden, at få øje på det duftende brød.

Endelig! Da spillet er færdig, bliver maden stillet på et bord lige under dem. Menneskerne flytter sig, så musene igen kan komme ud.
Nemt og hurtigt får Nysgerrig hentet lidt godt til maven.
Da kirken er tom, finder de også nogle gode krummer. Der er også til morgenmaden.
De finder en stor hylde med nogle dukker. Der er også et lille bjerg. Kloges hjerne tænker ’gravkammer’. Bjerget er hult og med en åbning lige til at smutte ind ad. Der kan de sove.

De ser skuespillet om en mand engang,
der red på et æsel, mens folkene sang.
Men nogle var sure, og dødsdømt han blev.
Dog billeder viser: Fra døden han skred.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar