lørdag den 17. november 2018

Mandag


I dag er Nysgerrig meget opsat på at komme rundt i byen. Der må være noget mad at finde. Der er mange mennesker, og lidt godt finder den i et par skraldespande. Det er dog slet ikke som ved juletid. Der er hverken gaver eller sukkerkager.
”Men der er chokolade,” siger Nysgerrig. Kloge kan fortælle, at det er påskeæg. De kan se dem stå i vinduet ved bageren. Nysgerrig vil gerne have fat i et af de store.

Nu hører de nogle børn råbe og have det sjovt. ”Hvor der er børn, er der som regel også mad.” husker Nysgerrig fra i vinters.
De to mus løber forbi et torv og kommer til en lille park. Der er mange børn. De løber og leger. Nogle kører på et bræt med hjul. Henne ved nogle buske er andre børn i gang med at lede. Kloge kan høre, at de er på jagt efter påskeæg. En voksen fortæller, at det er påskeharens æg. Det er noget med en hare, der lagde et æg af bare forskrækkelse over, at en død blev levende igen. Kloge tænker, at det kan være fortællingen fra kirken, som også har med julebarnet at gøre.
”Hvor er mennesker fantasifulde”, tænker den. Nu gemmer de voksne chokoladeæg for at huske fortællingen.
Nysgerrig hører også fortællingen. Den tænker: ”Mon jeg også finder et æg?”

Jagten går løs. Både Nysgerrig og børnene finder små chokoladeæg. Pludselig åbner himlen sig, og regnen vælter ned i store mængder. Alle søger skjul på en lille scene. De to mus kan komme ind under scenen. Men der begynder vandet også at komme. Først et lille vandløb – så et mere. Vandet breder sig. Om ikke så længe vil musenes gemmested være forvandlet til en flod af vand.
Heldigvis tager regnen af. Musene kan høre, at menneskerne begynder at løbe væk. De kigger ud, tager mod til sig og løber over vejen. Rundt om hjørnet finder de ind i et stort højt rum. Det er næsten som en kirke. I den anden ende er der et stort vindue.
Nu regner det igen voldsomt, så der skal de ikke hen. I stedet finder de op ad nogle trapper og ind et stille sted. På væggene er der hængt noget op, som ligner vinduer. Nysgerrig ryster vandet af sig og snuser rundt. Kloge ser nærmere på de mærkelige vinduer. Nogle af dem ligner naturen udenfor, andre har en masse farver.

Nysgerrig kommer tilbage. Der er ingen mad. Den ryster på hovedet, da den ser Kloge være optaget af de mærkelige vinduer.
”Det er kunstigt”, siger den. ”Nej, det er kunst”, siger Kloge. For dens hjerne ved pludselig en masse om malerier.
Rundt på gulvet står skulpturer. Det er en anden form for kunst. Nysgerrig ryster på hovedet. Kloge har været lidt sær, siden den faldt i kilden. Skulpturerne kan Nysgerrig dog godt li’. Ved en af dem har den nemlig fundet et godt sted til en god nats søvn.

Hvad var det med ægget - hvem har det mon gemt?
Måske påskeharen. Det er ikke nemt
at finde i regnen et godt gemmested.
Et stort hus med vinduer, kunst tar de med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar